Kategorier
Djur

Hundfoder som får din hund att må bra

Letar du efter det perfekta hundfodret till din hund? Det är inte för svårt att hitta ett bra alternativ för ens pälskling, men välj ett foder med bra näring.

Det här med att välja rätt hundfoder till sin hund kan vara högst förvirrande. Det finns så många olika foder på marknaden så vilket ska man egentligen välja? Måste man köpa ett hundfoder från en djurbutik eller veterinär för att det ska vara bra nog åt hunden? Svaret är enkelt: Nej, det måste man inte. Ett bra hundfoder kan man köpa på flera olika ställen, både i fysiska affärer och över internet.

Det viktiga när man väljer hundfoder till sin hund är att välja ett foder som passar just ens egen hund, utifrån dennes behov. Hittar man ett fordon med rätt näringssammansättning och som är av bra kvalitet så kan man ofta köpa det från andra ställen, som till exempel på nätet eller i en lågprisbutik. Är man osäker på vad som passar ens hund så kan man alltid be andra om hjälp.

Konsten att välja rätt hundfoder

Hur vet man egentligen vilket foder som passar ens hund? Det är en sak som många undrar över. Har man en valp så är det smart att välja ett hundfoder som är anpassat just för valpar. Har man däremot en vuxen hund som är väldigt aktiv så kan man behöva ett foder som har mycket energi, och har man en äldre eller kastrerad hund så kan man behöva ett lightfoder.

Sen finns det givetvis väldigt många som har rena sällskapshundar som får de vanliga promenaderna och någon enkel aktivitet. För dessa hundar räcker det oftast att man väljer ett bra hundfoder med rätt näring. Man behöver inte köpa fodret på en veterinärklinik eller en djuraffär, man kan köpa hundmat hos Rusta eller på andra liknande ställen, som är av hög kvalitet och har all näring som behövs.

Vilket hundfoder väljer du?

Utfodring av hunden kan göras på olika sätt. En del ger hunden torrfoder. Det är ett väldigt smidigt och enkelt alternativ och hunden uppskattar ofta det. Men andra ger blötfoder där allting är färdigt att serveras från den lilla burk det kommer i. Det finns också fler alternativ, till exempel finns det de som ger sina hundar råfoder. Det innebär i stort sett att man ger hunden rått kött.

För att ge råfoder behöver man dock läsa på väldigt mycket om vad ens hund faktiskt behöver. Man behöver veta vad den behöver i form av ben, fett och även rent kött. Ett annat alternativ, som fortfarande innebär att ge hunden naturlig mat, är att ge den ett färdigt färskfoder. Då finns allt som behövs i maten och det är bara att börja utfodra sin hund. Se bara till att hitta ett foder som passar för både hund och matte eller husse.

Ta hjälp med att välja hundfoder

Vare sig man är ny hundägare eller har haft hund en längre tid, så kan det vara svårt att välja hundfoder. Man kanske redan har ett hundfoder som hunden kanske inte gillar längre, eller så får hunden en allergi. Det bästa man kan göra om man är osäker är att be om hjälp. Det finns många otroligt duktiga människor som kan hjälpa en med vilket foder som kan passa.

Sen är det givetvis upp till en själv att se att fodret faktiskt passar för ens hund i slutändan. Det man bör tänka på är: hur är hundens energi, hur är pälsen på hunden och blir den lätt dålig eller gasig i magen? Precis vid övergången till nytt foder kan man räkna med att magen kan bli lite i obalans, därför är det viktigt att göra det långsamt.