YstYF - Ystads kulturhistoriska förening Y

Sidan uppdaterad 2021-05-25

Länkar till föreningsnyheter
Uppdaterad 2019-07-22

• Här visas nyheter som berör föreningen eller dess medlemmar. Nyheterna kommer att rensas efter hand och presenteras med ett datum för införandet. Hur länge de blir kvar beror på aktualiteten hos det som presenteras. Påminn gärna via e-mail om ni ser något för gammalt eller om ni vill ha in information på denna sida.
  • Mejla önskemål om innehållet till:
    admin@ystadsfornminnesforening.se
  • Mejla direkt till vår ordförande:
    ordf@ystadsfornminnesforening.se

Föreningsnytt

Böcker

Nya medlemskort
med föreningens nya namn
YF -  Ystads Kulturhistoriska Förening
kommer att skickas ut till samtliga  aktiva medlemmar i vårt nästa programutskick i juni. Det gamla kortet  ska därefter kastas. Liksom tidigare då en ny medlemsavgift är betald ska en klisterlapp som berättar att avgiften är betald hämtas på Klostret för att sättas på kortet.

OBS!
Brev från ordförande Per-Axel Sjöholm till våra medlemmar!

Kära Medlem!

Vi har tidigare kallat till ett digitalt årsmöte den 16 maj!

Men alla ni viktiga medlemmar har inte möjlighet att  deltaga digitalt! Många av er saknar en mailadress, som är avgörande för  att mötet ska kunna hållas!

Därför ställer vi in det utlysta digitala årsmötet den 16 maj!

Med tanke på att vaccinationerna tar fart har vi i styrelsen för YF-Ystads Kulturhistoriska Förening beslutat att sikta på ett fysiskt årsmöte! Förhoppningsvis kan vi hålla detta årsmöte någon gång efter sommarmånaderna när myndigheterna tillåter oss att åter mötas!

Jag vill understryka att våra årsmötesförhandlingarna är klara och finns, eller kommer mycket snart att finnas här, på vår medlemssida och efter inloggning>>. (Klicka på det understrukna så kommer du till inloggningen)

Enligt våra stadgar ska vi annonsera i Ystads Allehanda  när det är dags för vårt årsmöte! Jag vill nu understryka att vi ENBART  kommer att annonsera i YA när det blir dags för kommande årsmöte efter  sommaren! Inga personliga kallelser kommer att skickas ut!

Tidpunkt för årsmötet avgörs av myndigheternas beslut och rekommendationer!

Jag vill tacka er alla för visat tålamod. Snart lär vi åter ha verksamhet igång!

Vill passa på att önska er alla en skön sommar - när den nu än kommer!

Per-Axel Sjöholm
YF-Ystads Kulturhistoriska Förening

Kontrollera nu att din e-postadress är korrekt genom att logga in som medlem>>!

.

2021-06-05  Klostret öppnar igen

För mer information se respektive hemsida:

Ystad.se/konstmuseet >>

Ystad.se/klostret >>

t

Beskrivning av våra utgivna böcker återfinner du nu under Produkter>>

Årets bok 2020:

Ivo Holmqvist
Peter Boisen

YD-2020-Front-m1

finns nu till köp/avhämtning efter överenskommelse, startsidan!

Baksidestexten hittar du på
produktsidan!

2018-11-19

YF har nu också infört Swish-betalning för de som önskar använda denna metod.

För göra en Swish-betalning till YF använd som:

- Mottagare nummer 123 510 55 23

- Meddelande ert medlemsnummer (finns på  medlemskortet).

Komplettera gärna meddelandet helt kort med vad betalningen avser  t ex:

- datum för bevistat eller förbetalt evenemang,

- ordet bok (eller med årtal om det är en tidigare Ystadiana, t ex 2019)

- ordet avgift om det gäller medlemsavgift eller familjemedlemsavgift.

Vi tackar på förhand för denna information som i hög grad underlättar vårt bokföringsarbete.

Här kan du se hur du kommer igång med Swish>>

före 2018

Här är en användbar länk till Riksantikvarieämbetets bildregister:

kringla-RAÄ-logo

Prova på genom att trycka på kringlan!

2018-11-19

Programmet för våren 2019 -  kan  hämtas gratis på Klostret i slutet av december

- men som medlem får du det också hemskickat!

YF-logo-transp

Bilderna är oftast länkar till andra platser - klicka därför gärna på dem för mer information

Samlingarna

Annat som du kan köpa från YF  i klostrets reception

2019-07-22

---  Mordet på klostret ---

Läs om det mystiska mordet på Klostret i Ystad

Universitetslektorn, författaren, ansvarige utgivaren och redaktören för kulturskriften Ale, Gert Jeppsson, lämnade över en gåva till YF- Ystads Kulturhistoriska förening!

Gert_Jeppsson_o_Pax-2019-07

-I senaste upplagan av Ale, som nu finns  tillgänglig på Klostret i Ystad, skriver jag om mordet på Klostret i  Ystad på 1300- talet, berättar Gert Jeppsson!

För första gången kan vi nu läsa om det mystiska mordet på Klostret i Ystad som inträffade på 1300-talet!

Ystad har fått sin eget klostermysterium!

Ett olöst mordfall från mitten av 1300-talet med två frälsemän inblandade och Klostret som mordplats! Gert Jeppsson  är nu närmare en lösning av det gamla mordet!

Detta nummer av
Ale, historisk tidskrift för Skåne, Halland och Blekinge, finns nu liksom ett antal andra nummer av tidskriften att köpa i receptionen på Klostret!

Behållningen tillfaller YF - Ystads kulturhistoriska förening!