YF-sigill-transp_redigerad-ljusgrå

om Ystads Fornminnesförening

medlems-inloggning och -information

kontaktinformation och adresser

från och om föreningen samt våra partners

program, utställningar, resor och kurser

böcker och innehållsförteckningar

Ykhfs remissvar till kommunen

trädgårdsgruppen
Sub Rosa

Sparade händelser,  program och bildarkivet

Nytt och aktuellt      2021-05-26

Årsboken Ystadiana 2021 handlar om Ystads skulpturpark, dvs de offentliga konstverken i staden.
Å
rets bok kommer att behandla all offentligt konst i Ystad. Boken skrivs av flera personer med anknytning till Föreningen Ystads Skulpturpark, bland andra Håkan Nilsson, förre chefen för Klostret, och Anita Svensson, den drivande kraften bakom appen Skulpturpark Ystad.

Boken kommer att ha mycket bilder med hög kvalitet med samhörande beskrivning av alla Ystads skulpturer och kommer att bli tillgänglig under juni i år. Avvakta ytterligare information här om var och  när den kan köpas resp. avhämtas.

Ystads museer (även Klostret) är stängda
till och med 4 juni 2021

Önskar ni köpa våra böcker?
Ring i så fall och beställ för avhämtning:

0411-577 286 eller 0411-577 655

• Se Nyhetssidan!
    N
    yhetssidan (via knappen ovan) kommer snart att uppdateras med uppgifter om programstatus och lokaler
  • Klicka på bildknapparna ovan för att gå direkt till resp sida.

Ystadiana 2021

YA-m_text-blå-bg
YA-annonser

Aktuella evenemang

YF - YKHF
Nu startar vi stadsvandringarna ...

Torsdag 27 maj kl. 18.00 med samling utanför Klostrets entré
Stadsvandring i Peter Boisens spår

Följ med på en vandring med professor Ivo Holmqvist. Vi vandrar genom Ystads medeltida kvarter och tittar på byggnader ritade av Ystads förste stadsarkitekt Peter Boisen.
Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Avgift 80 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening 40 kr, betalas kontant eller med swish på plats.

Söndag 30 maj kl. 14.00 med samling utanför Klostrets entré
Stadsvandring i Peter Boisens spår

OBS!

Kvällsföredragen kommer att genomföras om det är möjligt, så håll utkik på Klostrets hemsida www.klostret.ystad.se.

YF - YKHF

OBS!
Brev från ordförande Per-Axel Sjöholm till våra medlemmar!

Läs brevet på nyhetssidan >>

.

YKHF med Sub Rosa

Klostret