YF-sigill-transp_redigerad-ljusgrå

om Ystads Fornminnesförening

medlems-inloggning och -information

kontaktinformation och adresser

från och om föreningen samt våra partners

program, utställningar, resor och kurser

böcker och innehållsförteckningar

Ykhfs remissvar till kommunen

trädgårdsgruppen
Sub Rosa

Sparade händelser,  program och bildarkivet

Nytt och aktuellt      2021-09-17

OBS! Klostret i Ystad är stängt
fr.o.m. måndag 30 augusti
pga renovering.
€Vi vill härmed meddela att Klostermuseet stänger för säsongen den 30  augusti och kommer att hålla stängt året ut för magasinsflytt och  renovering. Vår programverksamhet kommer att ske som vanligt. Glöm inte  att anmäla er till Klostrets reception på 0411-57 72 86.

Önskar ni köpa våra böcker efter 30/8?
Under perioden museet är stängt går det att köpa böcker ur föreningens sortiment. Skicka ett mejl till info@ystadsfornminnesforening.se så avtalar vi tid och plats

Eventuella frågor om föreningen och dess verksamhet kan ställas med mail:

info@ystadsfornminnesforening.se

• Årsboken Ystadiana 2021 handlar om Ystads skulpturpark, dvs de offentliga konstverken i staden.
    Årets bok behandlar all offentligt konst i Ystad. Boken har  skrivits av flera personer med anknytning till Föreningen Ystads Skulpturpark, bland andra Håkan Nilsson, förre chefen för Klostret, och Anita Svensson, den drivande kraften bakom appen Skulpturpark Ystad.

Boken har mycket bilder med hög kvalitet med samhörande beskrivning av alla Ystads skulpturer.

Ystadiana 2021

boken-2021-front

YA-m_text-blå-bg
YA-annonser

Aktuella evenemang

se hela listan på programsidan>>

YF - YKHF

Söndag 10 oktober kl. 14.00

YF – Ystads Kulturhistoriska Förening håller årsmöte
Efter mötet k
ommer föreningen Ystads Skulpturpark berätta om arbetet med årets Ystadiana "Till stadens prydnad". Information kommer också om appen med tvåspråkig audioguide och om konstpromenader med olika teman kring den offentliga konsten i Ystad. Enklare förtäring serveras i anslutning till mötet. Medlemskortet uppvisas i receptionen före inträde.

YF - YKHF

Onsdag 13 oktober kl. 19.00

Då Ystad blev med färg
Hans Permbo, historiker och f.d. museifotograf, visar bilder och berättar om färgfotografins utveckling under 1800-talet och om Ystads första färgbilder 1928. Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 80 kr, medlemmar i YF – Ystads Kulturhistoriska Förening 40 kr.

.

YKHF med Sub Rosa

Söndag 19 september kl. 11.00–13.00 i Rosariet

Växtloppis/växt- och fröbytardag
Har du växter i perennrabatten som du delat eller har du tagit frön du vill sprida? Du är lika välkommen vare sig du vill sälja, byta eller köpa. En härlig möjlighet att förnya dina rabatter! Du som har växter med dig tar själv med dig bord. Välkommen!

Klostret