Foto: Lucas Gölén

Extra händelser

Längre ned på sidan kan du läsa om kurser i Klostret.

känn_dina_kvarter_2012

KLicka på bilden ovan så kommer du till bildarkivet!

Programverksamhet hösten 2017

Nu har vi också en trädgårdsgrupp, Sub Rosa med en egen programsida! Se ovan till höger.
Besök vårt arkiv >> om du vill se äldre händelser och program
Programmet i  pdf-format kan du öppna här: YF-program
Här nedan visas timade och kommande händelser. Platsen är i Klostret om inget annat sägs.

Bakgrunden är färgad för den närmast kommande händelsen...   Turkos för YF, grön för Sub Rosa och gul för klostret.

Torsdag 2
5 januari kl. 14.30

Visning till kaffet
Visning av utställningen ”Klostret 750 år – en historisk tidsresa”. Ingen föranmälan.
Entré 70 kr inkl. kaffe med dopp

Onsdag 14 februari kl. 19.00

Filmvisning på Klostret
Vi visar tre filmer ur projektet ”Dokument Ystad”:
   Fritidsbadet i Ystad – om gamla badhusets tillblivelse och historia 1961–2014,
   Ryttmästaren som sökte skönheten – berättelsen om John Andrén och Andrénstiftelsen samt
  Archæomusica – om den musikarkeologiska utställningen på Klostret 2016–17.

Filmarna Daniel Permbo och Lucas Gölén närvarar vid visningen. Föranmälan till Klostrets
reception 0411-57 72 86.
Entré 60 kr, medlemmar i Ystads Fornminnesförening 30 kr

Söndag 18 februari kl. 12.00–16.00

Öppet hus med vernissage
Vi öppnar Ystads Fornminnesförenings utställning ”Ystad i vinterskrud” med foton och föremål från samlingarna.

Möt styrelsen och ta del av fina erbjudanden. Fri entré

Tisdag 20 februari kl. 10.00–12.00
Sportlovsverkstad

Sportlovsaktivitet för barn från 7 år. Smaskig fika utlovas. Begränsat antal platser. Föranmälan till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 20 kr.

Tisdag 20 februari kl. 14.00
Familjevisning

Följ med på en visning om Klostrets historia. Ingen föranmälan.

Vuxna i familjen halv entré: 25 kr.

Onsdag 21 februari kl. 10.00–12.00
Sportlovsverkstad

Onsdag 21 februari kl. 14.00
Familjevisning

Följ med på en visning om Klostrets historia. Ingen föranmälan.

Vuxna i familjen halv entré: 25 kr.

Torsdag 22 februari kl. 14.30
Visning till kaffet
Visning av utställningen ”Ystad i vinterskrud ”.

Ingen föranmälan.

Torsdag 8 mars kl. 19.00

Klosterkonsert Ensemble Konkret med sopran Marie Alexis i Klosterkyrkan

Ensemble Konkret är en trio som har utmärkt sig som flitiga beställare av ny musik och på musik av idel välbekanta upphovsmän. Biljetter köpes med kort eller kontant från kl. 18:15 i kyrkan före konserten.

Entré 120 kr, under 20 år 60 kr.

Söndag 8 april kl. 14.00

Ystads Fornminnesförenings årsmöte

Obs! Medlemskortet ska uppvisas i receptionen. Efter mötet bjuds det på enklare förtäring. Ingen föranmälan. Alla medlemmar är välkomna!

Torsdag 26 april kl. 14.30

Söndag 20 maj kl. 8.00 från Hamnplan i Ystad

En resa i blommornas och musikens anda till Sofiero slott i Helsingborg och Birgit Nilsson
Museum i Svenstad
Följ med på en bussutflykt med Ystads Fornminnesförening och Sub Rosa. Vi får en privat guidning av Sofieros slottspark. Lunch intas i Slottsrestaurangen. Därefter kör vi vidare till Birgit Nilsson Museum och ser jubileumsutställningen med ljudguide. Eftermiddagsfika ingår. Beräknad hemkomst till Ystad kl.19.00. Avgift 850 kr, medlemmar i Ystads Fornminnesförening 800 kr. Föranmälan till Klostrets reception 0411-57 72 86 och betalning till Ystads Fornminnesförenings bankgiro 890-2868 senast 9/5. Anmälan är bindande.

Lördag 26 maj kl. 13.00–16.00

Vernissage
Vi inviger utställningen “€Ingenting finns inte” kl. 12.00. Konstnären Leif Eugen visar objekt och måleri i Klosterkyrkan.

Fri entré.

Torsdag 31 maj kl. 14.30

Visning till kaffet
Visning av utställningen ”Ingenting finns inte”. Ingen föranmälan.

Söndag 3 juni kl. 12.00 - 16.00
               Invigning kl 14.00

Vernissage
Vi inviger utställningen ”Jordens hemligheter - en arkeologisk  upptäcksfärd” kl. 14.00. Utställningen är en interaktiv  familjeutställning som vill väcka intresse för arkeologi. Här får besökaren upptäcka vetenskapen och yrket ur flera perspektiv.  Utställningen tar utgångspunkt i Ystad och Österlen men sneglar på vår  omvärld.

Fri entré.

Onsdag 27 juni kl. 19.00
Rosor och väldoft
Örtterapeut Eva Olsson berättar om rosens betydelse både historiskt som läkeväxt och hur den genom tiderna förfört oss med sin väldoft. Du får också tips på användning för både nytta och njutning. Föranmälan till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 60 kr, medlemmar i Ystads Fornminnesförening 30 kr.

YF-sigill-transp-small
Subrosaknapp1

Klicka på Sub Rosa -knappen ovan för info och program.

Bilderna är oftast också länkar till mer info - klicka på bilderna! Understrukna texter kan du också klicka på för mer information.

Är du inte redan medlem i YF ?
Då finns det all anledning att bli det. Till den facila kostnaden av 150 Kr/år (familjemedlem 50:-) får du mycket i utbyte!

Klicka på bilden nedan så ser du hela programmet

Kulturkal-18-vt

Aktuella utställningar

8 april 2017 – tillsvidare

Klostret 750 år – en historisk tidsresa

Klostrets historia under 750 år är en spännande resa från etablering och uppgång till förfall och återupprättelse. Utställningen ger också utblickar i staden och världen

pgm2018-klostret1

8 april 2017 – tillsvidare

På ruinens brant

otografier från Klostrets restaurering i början av förra seklet.
pgm2018-ruinens_brant

26 maj - 26 augusti 2018

Ingenting finns inte

Konstnären Leif Eugen visar objekt och måleri i Klosterkyrkan.

pgm2018-ingenting_finns_inte

3 juni 2018 - tills vidare

Jordens hemligheter – en arkeologisk upptäcksfärd

pgm2018-jordens_hemligheter

Välkomna till en interaktiv familjeutställning som vill väcka intresse för arkeologi. Här får besökaren upptäcka vetenskapen och yrket ur flera perspektiv. Utställningen tar utgångspunkt i Ystad och Österlen men sneglar på vår omvärld.