yf-text-kallos_48px_ljus3-tr

Programknapp1

Subrosaknapp1

om Ystads Fornminnesförening

från och om föreningen samt våra partners

program, kurser, utställningar och resor

trädgårdsgruppen
Sub Rosa

Produkterknapp1

Remissknapp1

Medlemsknapp1

Kontaktknapp1

böcker och innehållsförteckningar

YFs remissvar till kommunen

medlemsinloggning

kontaktinformation och adresser

arkivknapp2

Sparade händelser,  program och bildarkivet.

Nytt och aktuellt      2017-09-13

• År 2017 är det 750 år sedan Klostret i Ystad grundades! Detta firar vi med utställningar, visningar, konserter, föredrag m.m. Jubileet kommer att uppmärksammas i hela Ystad.
  • Glöm inte att betala in årsavgiften för 2017, observera att årsboken Ystadiana 2017 kostar 200 kr för medlem och 350 kr för icke medlem.
  • Klicka på bildknapparna ovan för att gå direkt till resp sida.

Klostret i Ystad firar 750-årsjubileum
och Ystads Fornminnesförening fyller 110 år

Ystads Fornminnesförening uppmärksammar Klostrets jubileum och invånarna i Ystad med en gåva i form av en bronsmodell av Klostret.

Modellen visar hur Franciskanklostret med närområde såg ut omkring 1530, en naturlig mötesplats och utgångspunkt för samlingar och vandringar i och utanför Klostret.

Klicka på knappen t h för att höra intervju med S. Goksör vid invigningen             Radioactive

0T1A5661

Invigningen 15/6 2017, Kent Mårtensson kommunstyrelsens ordförande tar emot gåvan av YFs ordförande Per-Axel Sjöholm.
Foto: Lucas Gölén

Ystadiana 2017

2017 års Ystadiana har tyvärr blivit försenad.

Den blir tillgänglig  under september i år.

YA-m_text-blå-bg
YA-annonser

OBS!

Vi har tyvärr behövt ställa in:

föredraget Resor till Kloster och möten den 18 oktober
samt
klosterkonserten den 5 oktober.

- men vi har en glädjande nyhet:

Torsdagen den 23 och fredagen den 24 november kl. 19.00

Utdrivningen - extraföreställningar

Föreställning i Klostrets korsgång med skådespelaren Bror Tommy Borgström som handlar om utdrivningen av gråbröderna 1532 samt Klostrets historia. Begränsat antal platser. Biljetter: förköp i Klostrets reception senast kl. 17.00 dagen innan  föreställningen. Entré 180 kr, YF-medlemmar 160 kr.

.

Ystads Fornminnesförening

Onsdagen den 4 oktober kl. 19.00

Mordet i klostret

Försök till lösning av en medeltida mordgåta med bäring på Ystad. Föredrag i Klostrets hörsal av universitets-lektor Gert Jeppsson. Begränsat antal platser.
Föranmälan till Klostret 0411-57 72 86. Entré 60 kr, YF- medlemmar 30 kr.

Klostret

Torsdagen den 14 september kl. 19.00

Klosterkonsert med Malin Broman (violin) och Musica Vitae i Klosterkyrkan

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Biljetter köpes med kort eller kontant på konserten. Entré 120 kr, under 20 år 60 kr.

Sub Rosa

Torsdagen den 21 september kl. 19.00

Luktärtssafari – historia, sorter och odlingsråd

Cecilia Wingård berättar allt om luktärter i Klostrets hörsal. Efter föredraget kommer det att finnas fröer till försäljning. Begränsat antal platser. För mer info ring Inger 0709-18 21 39. Entré 60 kr, YF-medlemmar 30 kr.