yf-text-kallos_48px_ljus3-tr

Programknapp1

Subrosaknapp1

om Ystads Fornminnesförening

från och om föreningen samt våra partners

program, kurser, utställningar och resor

trädgårdsgruppen
Sub Rosa

Produkterknapp1

Remissknapp1

Medlemsknapp1

Kontaktknapp1

böcker och innehållsförteckningar

YFs remissvar till kommunen

medlems-inloggning och -information

kontaktinformation och adresser

arkivknapp2

Sparade händelser,  program och bildarkivet.

Nytt och aktuellt      2018-08-11

• Gå i kloster!  Ystadiana 2018 är nu tillgänglig! Kan också köpas i klosterreceptionen och priset är 200 kr för medlem och 350 kr för icke medlem.
  • Nu finns årsmöteshandlingarna för 2018 på medlemssidan (kräver inloggning) under länbken: “Mer YF-information
  • Glöm inte att betala in årsavgiften för 2018, observera att årsboken Ystadiana 2018 kostar 200 kr för medlem och 350 kr för icke medlem.
  • Klicka på bildknapparna ovan för att gå direkt till resp sida.

Ystadiana 2018

yd_2018
yd_20180001-v2

YA-m_text-blå-bg
YA-annonser

Klostret          -         YA-annons

Sommarträff vid Klostret med Ystads Fornminnesförening och trädgårdsgruppen Sub Rosa
Lördagen den 25 augusti kl. 12.00-16.00 hittar du hönsutställning och försäljare av bl.a. mathantverk utanför Klostret i Ystad. Lär dig mer om biodling. Finns även försäljning av trädgårdsböcker och boken Ystadiana. Du hittar fina erbjudande och vi bjuder på blomsterfika. Vi berättar om alla dina förmåner om du blir medlem!

Välkommen!

Klostret

Onsdag 15 augusti kl. 13.00

Klostrets läkande växter – modern nytta av gammal kunskap
Vi botaniserar i Klostrets örtagård med örtterapeut Eva Olsson och får den historiska bakgrunden till örterna berättad samt stiftar bekantskap med Hildegard von Bingen. Vi smakar på någon av hennes många kurer.
Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 200 kr.

Lördag 25 augusti 12.00–16.00

Hönsutställning och växtloppis där du tar med och byter dina växter samt försäljning av trädgårdsböcker och boken Ystadiana. Du hittar fina erbjudanden. Vi bjuder på blomsterfika.

YF

Söndag 26 augusti kl. 14.00

Klostret i tid och otid

Arkeologisk vandring inne och runt klosterbyggnaden med arkeolog Anders Ohlsson från Historiska museet vid Lunds Universitet.
I samband med Arkeologidagen.
Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 50 kr.

0T1A5661

Invigningen 15/6 2017, Kent Mårtensson kommunstyrelsens ordförande tar emot klostermodellen i brons av YFs ordförande Per-Axel Sjöholm.
Foto: Lucas Gölén